Arbeidsconflict Mediation

Arbeidsconflict mediation

Heeft u te maken met een arbeidsconflict waarvoor u mediation zoekt? Een conflict op de werkvloer kan voor veel spanningen zorgen. Ook bij collega’s die buiten het conflict staan. Het is daarom vaak voor iedereen beter wanneer dit arbeidsconflict opgelost wordt. Voor geen enkele partij is dit een prettige stand van zaken. Fibbe Conflictbemiddeling weet dit als mediator bij arbeidsconflicten maar al te goed. U vraagt zich wellicht af: hoe komt er snel een einde aan deze lastige situatie? Daar zorgt u zelf voor door de hulp in te schakelen van arbeidsconflictmediator Fibbe Conflictbemiddeling. Samen zorgen we er vervolgens voor dat u weer met elkaar gaat communiceren en dat er zaken uitgesproken worden en indien nodig maken we afspraken.Als u geen oplossing meer ziet, bieden wij de bemiddelde hand, want voor elk conflict bestaat wel degelijk een oplossing.

De rol van een mediator

Bij zakelijke conflicten is relatiecoaching de begeleidingsvorm. U kunt bij relatiecoaching alleen werken aan uw relatie met bijvoorbeeld uw leidinggevende of collega, maar u kunt ook samen met de betreffende persoon relatiecoaching volgen. U bespreekt dan met uw werkgever of werknemer wat u wenst en wat haalbaar is. Gaat u verder met het arbeidscontract, maar dan op een andere voet met goede afspraken? Of gaat u in goed overleg uit elkaar? De rol van een mediator is dit proces neutraal begeleiden middels relatiecoaching. Fibbe Conflictbemiddeling helpt u weer met elkaar in gesprek en we komen samen tot een oplossing. Hierbij zet Fibbe Conflictbemiddeling diverse technieken in die bij u passen.

Wanneer is er sprake van een arbeidsconflict?

Als u liever niet meer naar uw werk gaat wegens één van onderstaande zaken, dan doet u er goed aan om een mediator in te schakelen. Een arbeidsconflict kan betrekking hebben op:

  • Arbeidsverhoudingen
  • Communicatie
  • Ziekteverzuim
  • Arbeidsomstandigheden
  • Samenwerking
  • Arbeidsvoorwaarden
  • Re-integratie
  • Arbeidsinhoud
  • Medezeggenschap
  • Beëindiging arbeidscontract

Waarom voor relatiecoaching kiezen?

U kunt bij een conflict op de werkvloer kiezen voor juridische processen en een advocaat in de arm nemen, maar als u tegenover elkaar staat in de rechtszaal, zal vaak één van jullie winnen en de ander verliezen. De kracht van mediation is dat er geen verliezers zijn. Bij mediation proberen we geschillen op de werkvloer samen op te lossen en streven we naar een win-win situatie. Dit is vooral prettig wanneer de intentie er eigenlijk wel is dat u allebei bij hetzelfde bedrijf blijft werken. Bovendien is relatiecoaching goedkoper dan langdurige juridische procedures.

Door te kiezen voor arbeidsconflict mediation bij Fibbe Conflictbemiddeling, kiest u voor een oplossing. Hans Fibbe heeft als mediator oog voor de gehele persoon. De relatie zelf staat voorop. De inhoud van de problemen komt daarna.

Arbeidsconflict met mediation oplossen

Wilt u meer informatie over relatiecoaching door Hans Fibbe van Fibbe Conflictbemiddeling of wilt u direct een vrijblijvende afspraak maken? Neem dan contact met mij op door het contactformulier in te vullen.

Hans Fibbe is met arbeidsmediation o.a. actief in Arnhem, Deventer, Zutphen & Zwolle. Ook voor echtscheidingsmediation kunt u bij Fibbe terecht in o.a. Deventer, Zutphen & Zwolle.

 

Maak een afspraak