Echtscheiding Zutphen

Echtscheiding Zutphen

Als u gaat scheiden is dat een ingrijpend proces, dat meestal veel emoties oproept. Een echtscheiding verloopt zelden harmonieus en is één van de moeilijkste fasen in het proces van uit elkaar gaan.Aan de ene kant bent u allebei misschien zeer emotioneel en maakt u elkaar verwijten. Misschien voert u zelfs strijd. Aan de andere kant moeten er belangrijke afspraken gemaakt worden. Bijvoorbeeld over de omgangsregeling voor de kinderen, de verdeling van bezittingen en alimentatie. Een scheidingsbemiddelaar (mediator) kan hierin bemiddelen. Als met zijn tweeën communiceren niet meer goed gaat, biedt een mediator u absoluut uitkomst. Fibbe Conflictbemiddeling kan uw echtscheiding in Zutphen en omgeving begeleiden en komen tot oplossingen en afspraken. Samen zorgen we dat we tot oplossingen komen waar beide partijen achter staan.

Wat doet de mediator?

Het inschakelen van een mediator kan in veel gevallen de echtscheiding in Zutphen een stuk gemakkelijker maken. Mediation wordt ook wel echtscheidingsbemiddeling genoemd.De mediator van Fibbe Conflictbemiddeling is Hans Fibbe. Ik zal jullie als mediator begeleiden in het opzetten van het echtscheidingsconvenant. Ook bij het ouderschapsplan opstellen (als u kinderen heeft) kan ik een rol spelen. In het ouderschapsplan leggen we belangrijke afspraken vast over de opvoeding, verzorging en ontwikkeling van jullie kinderen en niet te vergeten over de omgang en kinderalimentatie. Omdat er bij een scheiding vaak meer komt kijken dan enkel het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan, begeleid ik jullie ook bij de financiële en juridische vraagstukken. Op deze manier wordt er binnen jullie scheiding niets over het hoofd gezien en worden alle praktische vraagstukken doorgenomen onder begeleiding.

Over Fibbe Conflictbemiddeling

Fibbe Conflictbemiddeling is in 2011 opgezet. In diverse mediation opleidingen en cursussen heeft Hans Fibbe veel geleerd over conflictbemiddeling.Zijn persoonlijke missie is om mensen professioneel te begeleiden naar de keuzes die zij willen maken. Dit betekent voor hem begeleiden met volle inzet van hart, hoofd en helpende handen, terwijl geheimhouding, veiligheid, deskundigheid en klachtrecht gewaarborgd zijn. Hans begeleidt zoveel mogelijk zonder vooroordeel.Een goede mediator zal u een eerlijke en betrouwbare reactie geven.

Waarom bemiddeling bij echtscheiding Zutphen kiezen?

U kunt bij een echtscheiding ook voor een advocaat kiezen, maar als u tegenover elkaar in de rechtszaal staat, zal vaak één van jullie winnen en de ander verliezen. De kracht van mediation is dat er geen verliezers zijn. Bij mediation proberen we geschillen samen op te lossen en streven we naar een win-winsituatie. Vooral als u kinderen heeft en na de scheiding nog veel met elkaar te maken krijgt, is dit wel zo prettig. Bovendien is mediation goedkoper dan langdurige juridische procedures. U spaart de kosten van een tweede advocaat uit.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over mediation mogelijkheden voor uw echtscheiding in Zutphen of omgeving? Dan kunt u contact opnemen met Fibbe Conflictbemiddeling door te bellen naar 0570 633 166 of een mail te sturen naar hans@fibbeconflictbemiddeling.nl. U kunt gerust uw vragen stellen en vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen. Ik help u graag verder, zodat we samen een oplossing kunnen vinden.

Hans Fibbe is met arbeidsmediation o.a. actief in Arnhem, Deventer, Zutphen & Zwolle. Ook voor echtscheidingsmediation kunt u bij Fibbe terecht in o.a. Deventer, Zutphen & Zwolle.

 

Maak een afspraak