Scheiden in Almelo

 

Scheiden in Almelo

Als u binnenkort gaat scheiden in Almelo, kan het inschakelen van een conflictbemiddelaar uw scheiding soepeler laten verlopen. Conflictbemiddeling, ook wel bekend als mediation, begeleidt u bij het oplossen van conflicten op een professionele wijze, zonder escalaties. Mediation gaat uit van vrijwillige deelname van beide partijen die zelf tevens de volledige vrijheid van beslissen behouden. U behoudt zelf de verantwoordelijkheid voor de inhoud van het gesprek en voor het komen tot een oplossing. De mediator is de neutrale en onpartijdige tussenpartij die u in de juiste richting wijst bij het oplossen van onderlinge conflicten. Hij voorziet u van informatie over diverse mogelijkheden. Hij heeft tevens een geheimhoudingsplicht voor alles wat er tijdens de mediation gesprekken gezegd wordt. Alles wat er gezegd wordt tussen u en uw mediator is vertrouwelijk en deze informatie mag dus niet in de rechtszaal gebruikt worden. Als u gaat scheiden in Almelo behoudt u met mediation u dus zelf zeggenschap over uw conflict en geeft u deze niet uit handen aan de rechtbank. Wilt u meer informatie over wat Fibbe Conflictbemiddeling voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

De visie en werkwijze van Fibbe Conflict Bemiddeling

Hans Fibbe is de mediator van Fibbe Conflictbemiddeling. In zijn visie staat het belang van zelfkennis centraal. Met meer zelfkennis begrijpen mensen zichzelf beter en daardoor worden conflicten uiteindelijk makkelijker opgelost. Over gedachtegangen en gevoelens te praten en empathie voor de situatie van een ander ontwikkelen vormt de basis voor zijn conflictbemiddeling. Als uw mediator wil hij uw vertrouwen winnen en waarmaken. Meer vertrouwen heeft een positief effect op het uiteindelijke resultaat en de duurzaamheid van de bemiddeling. In zijn rol is Hans professioneel, onbevooroordeeld, maar ook warm en betrokken. Hij zal de mediation beginnen met een gezamenlijke bijeenkomst. Vervolgens kunnen er, afhankelijk van het verloop, verdere gezamenlijke gesprekken of één-op-één gesprekken gevoerd worden. Er zal uiteindelijk samen afgesloten worden. Tijdens de gesprekken werken we naar oplossingen voor diverse vraagstukken toe, zoals een eventuele omgangsregeling voor uw kinderen (als u die heeft) en oplossingen met betrekking tot dingen als uw huis, geld en verzekeringen. We behouden volledige transparantie bij elke stap die we zetten en u bent als deelnemer volledig vrij om op ieder moment met de mediation te stoppen.

Betaalbaar scheiden in Almelo

Scheiden in Almelo is met behulp van Fibbe Conflictbemiddeling doorgaans een stuk goedkoper dan een lange juridische procedure. In dat laatste geval zullen beide partijen namelijk een advocaat moeten betalen (tegen circa €150 tot €250 per uur exclusief 21% BTW). Door te kiezen voor mediation bespaart u de kosten van een tweede advocaat. Een scheiding kost al genoeg geld (u maakt van een huishouden twee huishoudens, u heeft twee woningen in plaats van een te betalen, u dient uw inboedel te splitsen) en dan is geld besparen door middel van mediation een fijne uitkomst. In het meest gunstige geval kunt u ook nog eens rechtsbijstand krijgen voor mediation, waardoor u uiteindelijk niets (of enkel de eigen bijdrage) betaalt. Zie hiervoor www.rvr.org.

Meer informatie?

Had u meer informatie gewild over de begeleiding die Fibbe Conflictbemiddeling u kan bieden bij het scheiden in Almelo? Vul dan het contactformulierop de site in, stuur ons een mailtje, of bel naar 0570 633 166 voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen komen we tot een oplossing.

Hans Fibbe is met arbeidsmediation o.a. actief in Arnhem, Deventer, Zutphen & Zwolle. Ook voor echtscheidingsmediation kunt u bij Fibbe terecht in o.a. Deventer, Zutphen, Almelo & Zwolle.

 

Maak een afspraak