Scheiding

Scheiding

Als u tot de conclusie bent gekomen dat er te weinig gezamenlijkheid meer is dan bent u aan het einde van een meestal lange en moeilijke weg gekomen. U bevindt zich op een kruispunt en er ligt een nieuwe weg vóór u, die u waarschijnlijk nog niet helder voor ogen hebt. Mediation helpt u om het kruispunt behoedzaam en verstandig over te gaan, om wat voorbij is goed af te sluiten en om uw toekomst vorm te geven.

Inventariseren

In scheidingsmediation starten we met het bespreken van uw wensen en behoeften.
Wat acuut is wordt met voorrang snel en professioneel besproken en behandeld.
Vaak zijn er ook gevoelens en emoties die om aandacht vragen en moet er eerst nog openhartig worden gesproken met elkaar.

Een begin maken met verwerken

Het verwerken van de relatie die voorbij is gaat niet vanzelf. Veelal duurt het jaren voordat u een nieuw evenwicht hebt gevonden. Uw relatie duurt voort als u samen kinderen hebt, maar wel in een heel andere vorm. Soms worden partners vrienden. Door samen goede gesprekken te voeren, hoe emotioneel die ook kunnen zijn, werkt u aan uw eigen toekomt en verwerkt u wat voorbij is.

Communicatie verbeteren

Een conflict gaat over huis, omgang, geld, werkomstandigheden, bejegening, enz..
Ten diepste echter is een conflict een botsing van mensen die geen respect en vertrouwen meer ervaren van elkaar. Daarom is een conflict ook niet echt op te lossen alleen via de rechter. Praten helpt als het gesprek goed begeleid wordt.
Het verbeteren van uw onderlinge communicatie heeft een groot en positief effect op uw welbevinden en, indien van toepassing, helemaal op dat van uw kinderen.

Werken aan uw toekomst

Al pratend en overleggend geeft u vorm aan uw nieuwe relatie. De wensen voor contact bespreken of zo goed mogelijk afscheid nemen van elkaar. Indien nodig de omgangsregeling en kinder- en of partneralimentatie regelen en het aanvragen van gezamenlijk gezag als dat tijdens de relatie niet heeft plaatsgevonden.

De praktische zaken regelen

Tegelijk zijn er de vele praktische zaken die geregeld moeten worden bij een scheiding: verdeling en eventueel verrekening. Huis, hypotheek, pensioen, verzekeringen, geld, andere woonruimte, belastingen, en meer. Wij helpen u er deskundig doorheen.